Måndag 8 februari

Idag började vi lektionen med matematik. Kristina var utomhus med åk 1-2 och Malin var inomhus med förskoleklassen. Vi båda arbetade med udda och jämna tal. Vi valde att dela upp gruppen för att kunna anpassa nivån på undervisningen. Vi tyckte att samtliga elever klarade av detta bra. Vi arbetade bland annat med detta arbetsblad:
 


Vid lektionens slut var det dags för högläsning. Vi har snart läst ut "Den mystiska gästen". Idag levde sig Malin verkligen in i boken när hon läste för eleverna vilket verkligen fångade elevernas uppmärksamhet. Detta var roligt att se vilken skillnad de gör på hur man läser.
 
Efter rasten hade vi SO med åk 1-3 där vi introducerade ett nytt arbetsområde, kartan. Vi diskuterade vad en karta var samt de olika vädersträcken. Vi tittade vad som låg åt öster och väster i Sverige och Gran Canaria samt åkte runt på Google Earth på olika platser i världen. Sedan fick eleverna rita en karta över ett rum. Här förklarade vi att karton riktas från ett fågelperspektiv. Alla elever förstod och ritade fina rum. Kartan kommer vi fortsätta arbeta med nästa vecka.
 
På lunchen åt vi thaimat som vi hade i matlåda.




 
Efter lunchrasten hade åk 1-2 svenska. Här fick de skriva fem meningar om deras helg och sedan arbetade eleverna med korsord och eget arbete. En elev började till exempel skriva en saga på datorn.
 
Nu sitter vi och arbetar i våra VFU-portföljer samt planerar inför imorgon.
 
Ikväll blir det buffé på Malins föräldrars hotell.
Allmänt | |
Upp