Onsdag 27 januari

Idag har vi tillsammans hållt i en SO-lektion där eleverna vanligtvis brukar titta på flera avsnitt av Lilla Aktuellt. Igår när vi planerade ville vi att eleverna skulle reflektera lite mer över vad de sett. Så igår tittade vi båda på måndagens avsnitt och skrev frågor. Efter att eleverna sett avsnittet parade vi ihop dem två och två för att tillsammans hjälpas åt att svara på frågorna. Vi valde att göra på det här sättet eftersom det fanns elever från förskoleklass upp till och med årskurs 3. 
På matematiken arbetade vi till en början utomhus med F-2an. Vi delade ut lappar med siffrorna 1-10 med två stycken femmor, dags för 10-kamraterna! Varje elev skulle hitta sina 10-kamrat (4 + 6, 8 + 2 osv). I sina par fick de bilda en båge och alla tillsammans sedan bilda en tunnel som alla fick gå igenom! 
Malin stannade ute med förskoleklassen och Kristina gick in med 1-2an. Där ute arbetade Malin med lägesord samt höger och vänster. Detta genom att ge eleverna olika direktiv, tex "Ställ er bredvid palmen.. på bordet.. under gungan" etc. Sedan gick de in i klassrummet och arbetade med ett arbetsblad där de fortsatte öva på detta. 
När Kristina gick in med andra delen av gruppen hade vi en kort genomgång av femmans tabell, det var dock mycket energi i gruppen vilket gjorde att genomgången blev kortare än tänkt. Nästa gång kanske det är bättre att avsluta med en utelek? 

På eftermiddagen har vi bla planerat inför morgondagen och nästa vecka. Det var även ett personalmöte. Innan middagen gick vi på en promenad! Ikväll ska vi dricka te och ta det lugnt.

//Malin och Kristina 
| |
Upp